Na een lange dag op school kom je thuis en het eerste wat je doet, is op zoek naar de koektrommel of snoeppot. Maar is dit wel zo verstandig? Veel suikers zijn natuurlijk altijd lekker, maar kun je ook niet heel erg genieten van gezond eten? Wij laten zien dat je van healthy food ook heel lekkere snacks kunt maken.

Opkikkertje
Een heerlijke opkikker is deze mangosmoothie. Schil en snijd een verse mango. Doe de mango samen met flinke scheut Griekse yoghurt en een scheutje sinaasappelsap in een mixer en mixen maar! Proef even of er genoeg yoghurt in zit. Zo ja, schenk de smoothie in een longdrinkglas en pak een mooi rietje. Genieten maar!

 

Fruit and nuts
Supergezond, supermakkelijk en superlekker. Voor deze snack snijd je een appel in plakken. De plakken appel smeer je in met pindakaas en daarna strooi je er haver, walnoten en pure chocoladechips over. Zo maak je van die saaie appel een vrolijk taartje.

Raauwr...
Voor deze snack hoef je niet zoveel te doen. Zorg ervoor dat je verschillende groenten zoals snoeptomaatjes, selderij, worteltjes en komkommer in huis hebt. De dipsaus maak je van yoghurt, peper en zout. Om er nog iets meer smaak aan te geven kun je door de yoghurt eventueel wat munt of bieslook doen. Tijd om te dippen!

Fruitsticks
Een heel makkelijke snack is natuurlijk een fruitstick. Zorg ervoor dat je een paar barbecuespiesen bij de hand hebt en een bak met seizoensfruit. Was en snijd het fruit en prik het om en om aan de spiesen.

Doritos
Het lijkt ongezond maar dat is het niet! Door naturel tortilla chips in een zelfgemaakte tomatensalsa te dopen, heb je een heerlijke gezonde snack! Aan de chips zelf hoef je niet zo veel te doen en de tomatensalsa heb je in no time gemaakt. Voor de tomatensalsa heb je tomaten, knoflook, peper en zout, een uitje en een beetje koriander nodig. Zet een lekker muziekje op en je zit zo met je gedachten in Mexico.

Smullen maar!