Verveel je je deze kerstvakantie? Maak samen met je bestie een roadtrip voor Nederland. Ga bijvoorbeeld shoppen in Zaandam en reis de volgende dag met de trein door naar Amsterdam voor een middagje cultuur. Check hier drie leuke roadtrips!

Roadtrip #1 Zaandam, Amsterdam, Haarlem

Dag 1: De Zaanse Schans is superbekend, maar ben jij er ook zelf wel eens geweest? Vast niet! Neem een camera mee en hang de hele dag lekker de toerist uit tussen de groene houten huisjes en molens, waar je allerlei oude ambachten als kaasmaken kunt spotten. Heb je wel weer even genoeg van alle oudhollandsche gezelligheid? Dan ben je zo weer in het centrum van Zaandam, waar jullie lekker kunnen shoppen.

Dag 2: Vergeet ook vandaag zeker je camera niet, want in Amsterdam wil je natuurlijk naar Madame Tussauds. Daar gaan jullie met de wassen beelden van alle grote sterren op de foto. Klaar met de kiekjes? Dan kun je in de P.C. Hooftstraatstraat doen alsof je Kylie Jenner bent, om daarna lekker te gaan schaatsen op het Museumplein.

Dag 3: Deze roadtrip eindigt in Haarlem, een supercute stad. Met de enorme kerstboom op het marktplein is het er in de vakantie supergezellig. Begin de dag met een lekkere warme chocolademelk in de chocoladebar, struin door kleine straatjes en vergeet niet een rondje te maken over de kerstmarkt.

Roadtrip #2 Scheveningen, Leiden, Rotterdam

Dag 1: Neem de trein naar Den Haag en de tram naar Scheveningen en ga lekker uitwaaien aan het strand. Ben je rijk? Dan kun je hier in het theater ook nog eens naar de musical Beauty and the Beast!

Dag 2: Nog meer natuur vind je in museum Naturalis, achter het station in Leiden. Niet voor niets is dit de werkplaats van Freek Vonk: je vindt er de gekste opgezette dieren! Als je het weer hebt gehad met alle beestjes, ga je pannenkoeken eten in een van de pannenkoekenhuisjes bij het station. Daarna kun je natuurlijk nog even flink shoppen in het centrum.

Dag 3: Rotterdam is de stoerste stad van Nederland. Met mooi weer kun je een tocht per step door de stad maken of een rondleiding volgen langs alle graffiti. Of course kun je er ook voor kiezen om lekker te gaan shoppen, of om de culturele wijsneus uit te hangen in een van de musea aan de Witte de Withstraat.

Roadtrip #3 Den Bosch, Tilburg, Kaatsheuvel

Dag 1: De kathedraal van Den Bosch is superbekend om zijn kerststal. Daar moet je dus even langs als je in deze stad bent. Daarna ga je door naar de Parade, naast de kerk, waar Joris’ kerstboom wordt opgenomen. Hang je mooiste wens in de boom en wie weet kom jij op televisie! Je dag sluit je vlakbij het station af met de enige echte Bossche bollen van Jan de Groot.

Dag 2: Shop ‘till you drop in Eindhoven! In deze stad kun je helemaal los in lekker grote winkels. Ben je weer uitgeshopt? Ga dan een rondje schaatsen op de openluchtschaatsbaan op de markt.

Dag 3: Met de trein naar de Efteling? Dat kan gewoon! Vanaf station Tilburg gaat er een directe bus naar het attractiepark. Of je nou de oorwarmers van Langnek wilt checken of los wilt gaan in het schommelschip: een topdag heb je hier zeker!

Tienertoer
Leuk zo’n roadtrip, maar je ouders zullen vast niet jou en je bestie de hele tijd rond willen brengen. Koop dan een Tienertoerkaartje van de NS! Met een Tienertoerkaartje kan je drie dagen onbeperkt treinen door heel Nederland voor maar €33,-!  Enige voorwaarde is dat je tussen de 12 en 18 jaar bent 😉 Meer weten? Check: NS.nl/tienertoer.