Onze, nogal onaantrekkelijke, vriendin heeft altijd geweldige jongens achter zich aan. Tenminste, dat zegt ze. En als we vragen of we die ‘droomboy’ mogen zien (we zijn natuurlijk benieuwd) is het ineens over of mag het niet en wil ze niet vertellen waarom.

Daarom denken wij dat ze liegt. Want zelfs het perfecte meisje heeft niet zo’n mooi liefdesleven! We gunnen het haar natuurlijk van harte, maar sorry, het kán gewoon niet! We vinden het eigenlijk ook een beetje zielig. Wat moeten we nou doen? We vinden het niet leuk dat ze tegen ons liegt. Moeten we iets zeggen (wat?!) of moeten we het gewoon zo laten? Help alsjeblieft! 2 goeie vriendinnen

Ook al klinkt het nog zo onlogisch… het kan natuurlijk altijd zo zijn dat ze de waarheid spreekt! Het is dan ook niet zo slim om haar direct te beschuldigen van liegen. Niets is zo naar als vals beschuldigd worden van iets. Dus zullen jullie haar op een andere manier duidelijk moeten maken dat het niet chic is om te liegen. Het is natuurlijk ook wel een beetje zielig dat ze op die manier probeert aandacht te krijgen. Waarschijnlijk heeft ze een minderwaardigheidsgevoel omdat ze, zoals jullie zeggen, ‘nogal onaantrekkelijk’ is. En dus probeert ze zichzelf en haar leven mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Als jullie haar confronteren met haar leugens, krijgt dat toch al wankele zelfvertrouwen een enorme deuk en dat maakt haar situatie niet echt beter. Wat jullie wel kunnen doen: praat een keer over liegen in het algemeen, vertel desnoods het verhaal van ‘een meisje dat over van alles liegt’ en maak op die manier jullie standpunt duidelijk: dat je niet interessanter wordt als je liegt, dat je met leugens geen respect verdient en dat jullie vriendinnen zijn omdat jullie eerlijk tegen elkaar kunnen zijn… Hopelijk begrijpt ze de hint en houdt ze op met liegen!

Lees ook: GIRLZ Talk – Mijn vriendin scheldt me uit