De 16-jarige Ashley Monroe heeft iets heel liefs gedaan. De Amerikaanse scholier heeft maar liefst 1986 post-its (!) geschreven met de tekst ‘You’re beautiful’ en geplakt op elk kluisje in de hele school. Op die manier liet ze weten dat niemand stom of lelijk is.

Kluisje
Elke dag hoorde ze haar vrienden dingen zeggen, zoals ‘Ik ben lelijk’ en ‘Niemand vindt mij leuk’. Daar was ze het natuurlijk niet mee eens en om dat te laten weten heeft ze op elk kluisje een post-it gehangen. Ze heeft er zes uur over gedaan om ze te schrijven en een uur om ze op te plakken.

Petitie
Lief toch? Daar dacht de directeur van de school anders over. Hij wilde haar voor drie dagen schorsen. Een groepje scholieren vond dat niet eerlijk en verzamelde maar liefst 600 handtekeningen in.

Zelfmoord
Ashley heeft helemaal geen spijt van haar daad. Ze vertelt: ‘Op een dag kwam een meisje naar me toe en ze zei: “Op die dag was ik van plan om zelfmoord te plegen. Maar jouw briefje gaf mij hoop. Dank je wel.” Ze is inmiddels één van mijn beste vriendinnen.’