Wij zijn twee vriendinnen en hebben een probleem met onze vriendin. Sinds kort gaat ze met een jongen om van wie wij vermoeden dat hij een loverboy is. Het begon zo: opeens vertelde ze dat ze was ontmaagd door een jongen.

Dat hadden we sowieso al niet van haar verwacht. Later kwam ze met meer verhalen dat ze ook met andere jongens naar bed was geweest en het kwam niet echt over dat ze dat echt wilde. We wisten niet wat we daarvan moesten denken en lieten het maar zo. Maar het werden steeds meer jongens en ze vertelde dat het vrienden van die jongen waren. We hebben al met haar gepraat en we maken ons erg zorgen om haar. Ze zegt dat ze om hem geeft en we krijgen haar maar niet van haar mening af. We weten nu echt niet wat we moeten doen. Is deze jongen een loverboy of hebben we het misschien mis? Hij is trouwens niet haar vriendje, want hij vertelde kortgeleden nog tegen haar dat hij een vriendin heeft. We hebben al op internet gekeken hoe we een loverboy kunnen herkennen, en bijna alle kenmerken kloppen. Ze doet er heel makkelijk over en zegt dat we ons geen zorgen moeten maken maar we denken dat ze dingen achterhoudt en dat er meer aan de hand is. Wat moeten we nu doen? Xx

Loverboy of niet, je vriendin is bij iemand terechtgekomen die een slechte invloed op haar heeft en die haar blijkbaar dwingt om dingen te doen die ze zelf niet wil. Dat moet stoppen. Als jullie vriendin echt verliefd op hem is, zal het moeilijk zijn om haar ervan te overtuigen dat ze verkeerd bezig is. Liefde maakt nu eenmaal blind. Maar het is wel belangrijk dat jullie haar in de gaten houden, blijven praten en laten merken dat jullie haar keuze respecteren, maar ook dat jullie je zorgen maken. Door te blijven praten, kunnen jullie er ook achter komen of de situatie nog gevaarlijker voor haar wordt. Bij Meld Misdaad Anoniem (tel: 0800-7000, www.meldmisdaadanoniem.nl) kun je veilig een melding doorgeven zonder dat iemand te weten komt dat jullie dat hebben gedaan. De medewerkers van MMA kunnen ook vertellen wat jullie verder nog kunnen doen. Er bestaan heel veel sites over loverboys waar je nog meer adressen en telefoonnummers van instanties kunt vinden die kunnen helpen. Maak daar gebruik van als het nodig is. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Loverboys