In Nederland werken ongeveer 30.000 prostituees waarvan naar schatting 1.500 minderjarige meisjes. Ruim driekwart van die meisjes wordt gedwongen om in de prostitutie te werken. Dat zijn dus bijna 1.000 meisjes jonger dan achttien jaar! In de meeste gevallen zijn ze het slachtoffer van een loverboy.

In het begin lijkt het allemaal zo mooi. Hij is lief, aardig en attent en geeft je de dingen die je thuis niet krijgt. Dat kunnen cadeautjes zijn, maar ook aandacht en complimentjes. Loverboys zijn slim – ze kijken eerst waar jij behoefte aan hebt en dat geven ze je. Heel veel!

Maar dan komt er een moment waarop jouw vriendje toont wie hij werkelijk is. Dat kan hij op verschillende manieren doen. Hij kan je heel zielig vertellen dat hij geldproblemen heeft en dat jij hem daarbij kunt helpen, maar hij kan je ook opeens keihard zeggen dat het nu tijd wordt dat je al die dure cadeaus terugbetaalt. In natura dan wel, dus door voor hem te werken. Op dat moment is het eigenlijk al te laat: je bent het slachtoffer van een loverboy.

Trap er niet in!
Het kan jou ook overkomen! Op elk schoolplein, in elke discotheek of winkelcentrum loopt wel een leuke jongen rond die mooie verhalen vertelt, complimentjes uitdeelt, je trakteert op een drankje en je uitnodigt om samen leuke dingen te gaan doen. Hoe aardig zo'n jongen op dat moment ook lijkt, als hij té aardig lijkt om waar te zijn, moeten bij jou onmiddellijk alle alarmbellen gaan rinkelen. Lieve praatjes, dure cadeaus, mooie woorden… daar steekt bijna altijd iets achter.

Laat je vooral nooit dwingen om iets te doen wat je zelf niet wilt. Zelfs als hij zielige verhalen gaat ophangen over financiële problemen, vrienden die hulp nodig hebben, familieleden die op hem rekenen of ware liefde voor jou… En misschien nog wel het allerbelangrijkste: houd contact met je familie, vrienden en vriendinnen – ook al zegt hij dat hij alleen maar bij jou wil zijn en dat jullie genoeg hebben aan elkaar… Als het er op aan komt, kunnen zij je helpen!

Te laat?
Het is nooit te laat om er uit te stappen, maar vaak is dat niet gemakkelijk. Misschien ben je bang voor je vriendje, hou je nog te veel van hem of schaam je je dat dit je is overkomen. Zoek dan toch hulp! Kijk voor meer informatie op:

www.lover-boy.nl

www.bewareofloverboys.nl
www.amk-nederland
www.seksueelgeweld.nl
www.scharlakenkoord.nl
www.blixum.nl
www.stoploverboys.nu

Heb je snel hulp nodig?
Ga dan naar de (zeden)politie in jouw woonplaats. Zelfs als je niet meteen aangifte wilt of durft te doen, kun je daar terecht. Zij kunnen er in ieder geval voor zorgen dat je op een veilige plek terechtkomt.