Een origineel Sinterklaascadeautje is soms lastig te verzinnen, dus misschien moet je maar eens met dit recept beginnen! Want een zelfgemaakte chocoladeletter vindt bijna iedereen lekker en is ook nog eens origineel. En het kost helemaal niet zoveel!

Wat heb je nodig?

 • 250 gramchocolade
 • 75 gramroomboter
 • een spuitzak
 • bakpapier
 • Grote pan
 • Klein pannetje

Tip: Wil je een grote chocoladeletter maken? Zorg dan dat de verhoudingen 2/3 chocola en 1/3 boter niet kwijtraken. Zo kun je de letter zo groot of zo klein maken als je wilt en je weet zeker dat je geen chocolade verspild.

Wat moet je doen?

 1. Knip een stuk bakpapier van de rol. Teken de letter in de juiste grootte die je wilt maken, maar natuurlijk wel een beetje stijlvol.
 2. Pak nu de 250 gram chocolade. Breek het in kleine stukjes en pak desnoods een mesje uit de keukenlade.
 3. Vul een grote pan met water. Breng het water aan de kook, dit heb je nodig voor later.
 4. Hang er een kleiner pannetje in. Kijk, je lijkt al een echte kokkin!
 5. Laat de stukjes chocolade nu langzaam in het pannetje smelten tot de substantie helemaal glad is. Met een beetje geduld gaat dit echt niet mis!
 6. Haal de pan van het vuur en let nu goed op de chocoladetemperatuur. Mix nu de boter er goed doorheen, dan wordt de chocolade en de boter helemaal een. Maar let op, de chocolade mag niet te warm zijn. Anders smelt de boter en dat is voor je eindresultaat niet echt fijn.
 7. Schep nu het mengsel in een spuitzak. Het is een beetje een kliederwerkje, dus doe het lekker op je gemak.
 8. Spuit hierna op het bakpapier de letter binnen de getekende lijntjes. Voordat de letter afgekoeld is, kun je de letter nog versieren met marsepein, walnoten of lekkere rozijntjes!
 9. Leg de letter nu voorzichtig in de koelkast. Als hij straks helemaal is afgekoeld, is degene die de letter krijgt vast helemaal enthousiast!