Zin in wat lekkers tijdens kerst? Maak je eigen chocoladereep! Blogger Anne deelt haar favo recept.

Lees ook: De lekkerste feestrecepten

Anne: ‘Dit artikel staat volledig in het teken van chocola, dat klinkt al goed toch?

Ik laat jullie namelijk vandaag zien hoe je zelf een chocoladereep kan maken. Ik heb er eentje gemaakt in kerstvariant maar je kunt helemaal zelf weten wat voor reep dit wordt.

Wat je nodig hebt is chocola en een heleboel snoep!

Zoals je ziet heb ik een hoop snoep ingeslagen: oreo’s, confetti, marsmallows, noten, m&m’s en nog wat ander strooisnoep.

Je kunt erin doen wat je maar wilt!

Het is echt supermakkelijk. Je begint met het smelten van de chocola, hiervoor heb je ongeveer een reep chocolade nodig. Ik heb hier twee repen gesmolten omdat mijn broertje ook een reep ging maken. Tijdens het smelten van de chocola kun je vast aan de slag met het snijden van de rest. Ik heb de oreo’s en marshmallows in kleinere stukjes gesneden, dan past het beter in je reep. Vervolgens leg je op wat bakpapier alles wat je in je reep wilt hebben. Hier giet je vervolgens de chocolade overheen. En nu kun je hem nog versieren zoals je zelf wilt.

Ik heb ervoor gekozen nog wat gesmolten witte chocolade eroverheen te gieten, dat geeft wel een heel leuk effect. En natuurlijk m&m’s in kerstkleurtjes!

Na ongeveer een half uurtje in de koelkast is hij klaar! Zorg ervoor dat hij goed hard is geworden en haal hem dan van het papier af.

Je eigen, zelfgemaakte chocoladereep! Veel lekkerder dan Tony Chocolonely of Milka! 

Smakelijk eten allemaal, en een fijne kerst!’

xxx Anne 

Wil je meer lezen van Anne? Check haar blog.