Ik ben een meisje van 14 jaar met een vriendje van wie ik heel veel houd. Maar een paar vrienden van mijn ex zeggen dat ik een manwijf ben.

Omdat ik vroeger veel met jongens omging omdat het altijd leuk met hen was. En mijn kleding soms een beetje jongensachtig was. Maar nu ben ik veranderd. Ik ga alleen met meisjes om en draag make-up en roze kleding en alles, iets wat een manwijf niet zou dragen, denk ik. Maar die vrienden van mijn ex kennen me toch niet zo goed. Ze weten alleen dat ik op voetbal zit. Ik zit gewoon in een meisjesteam en we hebben veel lol. Zelf zou ik wel bij FC Utrecht willen voetballen, maar ik ben bang dat ze me dan nog meer een manwijf noemen. Anoniem

Het zijn vrienden van je ex die dit zeggen. En exen zijn wel vaker niet erg positief over elkaar. Natuurlijk is het niet leuk dat ze je een manwijf noemen, maar het is niet zo erg dat het je leven beïnvloedt. Zoals je zelf al zegt: ze kennen je nauwelijks. Ze weten gewoon niet beter. Laat je niet kisten. Ga lekker door met plezier maken met je vriendinnen, met de sport die je leuk vindt en als je naar FC Utrecht wilt: gá er dan voor. Je bent geen manwijf, maar een stoere meid en dat vinden héél veel mensen juist erg leuk!