Op Facebook & Instagram plaatsen we het liefst alleen leuke, mooie en vrolijke foto’s. Bijna iedere girl heeft wel een keer haar foto bewerkt om er extra mooi uit te zien. Maar studente Zilla (25) ging wel heel ver. Zij liet haar vrienden en familie geloven dat ze vijf weken op vakantie was in Azië, terwijl ze stiekem gewoon thuiszat.

Zilla vindt dat mensen zich op Facebook vaak anders voor doen dan ze zijn. En om dit te bewijzen ging ze als afstudeeronderzoek proberen of zij haar eigen familie en vrienden voor de gek kon houden. Ze moest er heel veel voor liegen, maar iedereen trapte er wel in! De ouders van Zilla zwaaide haar zelfs uit op schiphol, maar na het afscheid pakte Zilla gewoon de trein terug naar huis!

Aziatisch paradijs
Eenmaal thuis moest Zilla vijf weken binnenblijven, zodat niemand erachter zou komen dat ze gewoon in Nederland zat. Haar kamer toverde ze om tot een Aziatisch paradijs met kleine lampjes en Thaise parasols, zodat ze gewoon kon skypen zonder dat iemand iets doorhad. Ook de foto’s die ze op Facebook plaatste bewerkte ze zo dat het echt leek of ze in Thailand op vakantie was! Niet zo raar dat niemand eraan twijfelde dat ze echt in Azië zat, toch? Wel waren de moeder en oma van Zilla heel boos toen Zilla hun achteraf de waarheid vertelde. Als cijfer voor haar onderzoek kreeg ze trouwens een 7,5.