Ja, je ziet het goed. Niet alleen in Engeland loopt een Harry rond, ook in Portugal kun je de 1D-hunk tegenkomen! Klein detail: deze Harry is een meisje geweest. Catrina Best is van geslacht veranderd om eruit te zien als haar idool.

Strakke vesten
De nu 20-jarige Catrina voelde zich altijd al anders dan andere meisjes. “Toen ik dertien was, begonnen mijn borsten te groeien en werd ik ongesteld. Ik haatte dat. Daarom drukte ik mijn borsten plat met strakke vesten en knipte ik mijn haren kort.”

‘Normaal’ voelen
Doordat ze er anders uitzag, werd ze regelmatig gepest. Catrina voelde weinig voor jongens en was daardoor in de war. “Op mijn zestiende sliep ik met een jongen om mezelf ‘normaal’ te voelen, maar het deed niets met me. Later besefte ik dat ik dat ik op meisjes viel en een relatie met ze wilde, maar wel als een man en niet als een vrouw.”

Transseksualiteit
Twee maanden geleden is definitief de diagnose transseksualiteit gesteld bij Catrina. Dat was voor haar een ‘enorme opluchting’. Ze was wel als meisje geboren, maar voelde zich eigenlijk altijd al een jongen. Catrina heeft daarom besloten om als jongen verder door het leven te gaan. “Ik gebruik nu mijn achternaam Best als voornaam.”

De perfecte jongen
Maar waarom besloot Catrina een lookalike van Harry te worden? “Ik volgde One Direction bij X Factor en hou van hun muziek. Harry is de perfecte jongen, dus ik besloot op hem te gaan lijken als dat lukte.” Ze vindt zichzelf een goede lookalike. En blijkbaar is ze niet de enige: op straat wordt ze regelmatig door gillende One Direction-fans achtervolgd, maar die aandacht van meiden vindt ze geweldig!

Harry’s Kleding
Catrina spaart nu hard om een operatie te betalen zodat ze echt haar geslacht kan veranderen. Ondertussen heeft ze allerlei posters van Harry bestudeerd, zodat ze zijn stijl goed kan imiteren. Ook heeft ze al 2000 pond (bijna 2500 euro) uitgegeven aan kleding die de One Direction-hunk draagt.

Gitaar spelen
Om haar Harry-look nog beter te maken, staat ze elke dag dertig minuten voor de spiegel en leert ze nu zelfs gitaar spelen, net als haar idool. Verder is ze van plan om mannelijke hormonen te gaan nemen, om zo gezichtshaar te laten groeien en om haar stem te verlagen.
“Harry geeft mij de moed om transgender te zijn. Ik hoop dat hij me op een dag uitnodigt voor een optreden.”