Balen! Jullie waren altijd zo’n hechte vriendengroep, maar nu hebben 2 van je friends opeens ruzie. Dat is superlastig, want ze zijn nog wel jouw friends en jij wilt ze natuurlijk graag houden als vriendinnen! Hoe ga je daarmee om? Wij geven tips.

Kies geen kant
Luister aandachtig naar hun verhaal. Als ze vervolgens om jouw mening vragen, leg dan rustig uit dat je graag met allebei bevriend wilt blijven en niet over hun ruzie wilt praten. Als je je ermee gaat bemoeien, kan de ruzie verergeren en ben je straks beide besties kwijt!

Geef het tijd
Er lijkt geen einde aan die ruzie te komen. Toch kun je niet veel meer doen dan afwachten. Uiteindelijk zullen je BFF’s het zat worden om steeds ruzie te maken. Als ze echt graag vriendinnen willen blijven, dan praten ze het op den duur heus wel uit.

Lees ook: vriendinnentrouble op vakantie.

Trek het je niet aan
Als je met de ene vriendin meer praat dan met de ander, heb je misschien toch het gevoel dat je aan de kant van die vriendin gaat staan. Bedenk dan dat dit niet jouw ruzie is. Jij bent niet boos op je friends, dus laat je ook niet opstoken.

Gesprek
Merk je dat je vriendinnen het graag bij willen praten, maar dat niemand de eerste stap durft te zetten? Stel dan voorzichtig voor om met z’n allen af te spreken bij iemand thuis. Daar kun je op een rustige toon het gesprek starten. Maak aan het begin van het gesprek duidelijk dat je geen kant zult kiezen en dat je het fijn zou vinden als ze weer vriendinnen worden. Ga je dus niet bemoeien met hun ruzie, zorg er alleen voor dat de 2 vriendinnen niet hun stem verheffen en dat ze naar elkaar luisteren. Voor je het weet zijn ze weer best friends forever!