Ik heb een groot probleem: ik ben bang voor mijn broer. Hij is bijna 13 en ik ben 11. Hij is veel sterker dan ik. Als we ruzie hebben slaat hij me en gaat ie me bijten. Hij slaat me dan ook op mijn slaap.

Als er vrienden van hem zijn trekt ie soms zomaar aan mijn haar en rukt ie er gewoon een paar haren uit. Hij wordt ook boos om de kleinste dingen. Dan vraagt ie bijvoorbeeld of het geluid van de pc zachter mag, maar als ik zeg dat die al op z’n zachtst staat zet hij hem gewoon uit. Als ik vervolgens zeg dat hij normaal moet doen gaat ie me slaan. Ik ben bang dat als ik het aan mijn ouders vertel, ze me niet geloven. Please help me, wat moet ik doen? Een bange Vis

Je wilt het niet, maar de enige manier om dit op te lossen is door met je ouders te praten. Zoek een rustig moment uit en vertel wat er aan de hand is, dat je bang bent voor je broer en dat je je niet veilig voelt in huis. Natuurlijk zullen je ouders het niet leuk vinden om te horen wat hun zoon doet, maar ze zullen je wel willen helpen. Ze kunnen met je broer gaan praten en hem in de gaten houden. Als er dan iets gebeurt, kunnen ze meteen ingrijpen. Op die manier moet het lukken om jou weer een veilig gevoel in huis te geven.