Elke week kiezen we in de rubriek What To Do? een meisje uit dat jou om advies vraagt! M. (14) is erachter gekomen dat haar moeder halfnaakte foto’s en intieme berichtjes naar andere mannen stuurt. Ze twijfelt of ze het haar vader moet vertellen… What to do?

M.: “Ik heb een probleem, en ik heb echt geen idee wat ik moet doen. Mijn moeder had een keer een foto van mij gemaakt en ik vroeg of ik in haar galerij mocht kijken, omdat ik de foto wou zien. Scrollend door haar galerij zag ik een foto van mijn moeder waar ze alleen een beha en een slipje aan had. Ik scrolde verder en ik zag nog meer halfnaakte foto's. Ik schrok me dood en verwijderde ze bijna allemaal.
Toen ik een spelletje op haar telefoon aan het spelen was, kreeg ze een berichtje binnen. Ik zei tegen mijn moeder dat ze een berichtje had, daarop antwoordde ze dat ze hem zo wel zou lezen. Het was een bericht dat ze via Kik had binnengekregen. Het was van een man die 'naughty' dingen met haar wilde doen. Ik vroeg aan mijn moeder wat dat was en toen zei ze dat ze dat wel vaker kreeg, het was gewoon reclame zei ze. Mijn vader hoorde dit en toen kregen ze ruzie. Uiteindelijk maakten ze het wel weer goed gelukkig.
Mijn moeder en zusje waren zonet even naar het warenhuis gegaan om een usb-stick te kopen en mijn moeder had haar telefoon niet meegenomen. Ik zat op de bank en hoorde dat ze een berichtje kreeg. Ik liep in de richting waar het geluid vandaan kwam en zag dat het mijn moeders mobiel was. Ik opende het, omdat ik zag dat het een bericht via Kik was. Ik las het berichtje (ik weet het, het mag niet. Maar ik kon het niet weerstaan.) Mijn moeder was in het Engels aan het sextingen met een andere man. Ik schrok me (alweer) dood. Uit shock heb ik de man geblokt.
Ik weet nu niet wat ik moet doen. Ik wil het liever niet tegen mijn vader vertellen, want dan ben ik bang dat ze gaan scheiden. Reageer ik nu extreem? Of is het oké, omdat de man waarschijnlijk in een ander land woont?”

Lees ook: Gelogen tegen mijn ouders, nu voel ik me schuldig