Volgens mij is mijn moeder wijnverslaafd. Als ik thuis uit school kom, zie ik vaak een glas staan, waar rode wijn in heeft gezeten, of inzit.

In het weekend kan ze soms ook erg uit de bocht gaan en twee flessen opdrinken. Ze begint vaak na ÊÊn glas heel raar te kijken en gewoon dom te doen. Ik durf er niks van te zeggen, omdat ik bang ben dat ze boos wordt. Ze doet het stiekem, want ze zet het glaasje altijd achter het koffiezetapparaat. Willen jullie mij please helpen? X P

Het is vervelend als je het idee hebt dat je moeder te veel drinkt, maar het wordt pas echt erg als ze daardoor niet goed voor jullie zorgt. Als ze zo dronken is dat ze niet meer weet wat ze doet. En daar lijkt het niet echt op. Maar het is natuurlijk niet goed dat ze stiekem drinkt. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om je moeder aan te spreken op haar gedrag, maar je kunt er wel een keer iets van zeggen. Bijvoorbeeld dat je het niet leuk vindt dat ze zoveel drinkt in het weekend en dat je haar dan minder aardig vindt. Er bestaat trouwens een website voor kinderen van ouders met een alcoholprobleem. Op www.drankjewel.nl vind je heel veel informatie over wat je kunt doen, waar je hulp kunt krijgen en hoe je er mee kunt omgaan. Er is ook een forum waar ervaringen met andere jongeren kunt uitwisselen.

Lees ook: Meisjes drinken meer alcohol