Ik zit met een superprobleem. Mijn vader is overleden toen ik tien was, want hij zat aan de drugs. Nu woon ik bij mijn moeder en mijn zus met wie ik altijd ruzie heb.

Ze slaat me heel hard. Nu durf ik dus niet meer te gymmen want ik heb allemaal blauwe plekken en ik wil niet dat mijn vriendinnen het zien. Maar mijn moeder doet er niks aan. Ze doet ook andere dingen met me wat ik liever niet zeg…Β  Ze heeft me een soort van seksueel misbruikt. Wat moet ik doen? Ik hoop dat dit in het blad komt, want ik weet echt niet wat ik moet doen. Meisje vvb

Op het moment dat jij blauwe plekken hebt die niemand mag zien, dat er dingen gebeuren waar je niet over durft te praten… op dat moment heb je hulp nodig! De enige manier om die te krijgen is door erover te praten met iemand die je kunt vertrouwen en die je verder kan helpen. Dat kan een instantie zijnΒ  (het meldpunt kindermishandeling bijvoorbeeld), maar je kunt ook gaan praten met een vertrouwenspersoon op school of je eigen huisarts. Zij kunnen je doorverwijzen naar instanties die concrete hulp kunnen bieden. Want dat heb jij nodig. Iemand die jou beschermt tegen het geweld thuis en helpt om je weer veilig te voelen. Zoek dus iemand en ga praten! Alleen op die manier kun je problemen oplossen!

Lees ook: Mijn vriendin wordt mishandeld
Β