Sinds mijn vader anderhalf jaar geleden overleden is, is het mijn moeder allemaal een beetje te veel geworden denk ik. Want ze is niet minder gaan werken en moet in haar eentje voor ons zorgen, en dan ook nog het huishouden enzovoort.

Als ze thuis is, is ze altijd chagrijnig en reageert ze het op mij af waardoor het niet echt gezellig is thuis. Aan de ene kant ben ik blij als ze een keertje thuis is omdat ze zo vaak moet werken, maar aan de andere kant wil ik liever dat ze niet thuis is omdat ze toch altijd chagrijnig is. Hoe kan ik zorgen dat mijn moeder niet meer chagrijnig is? xxx Anoniem

Je moeder heeft het zeker niet makkelijk. Ze staat er helemaal alleen voor en mist haar man (jouw vader) vast heel erg. Misschien heeft ze daarbij ook wel financiële problemen die het gevolg zijn van het overlijden van je vader. Het is niet gemakkelijk om dan elke dag vrolijk door het leven te gaan. Het helpt heel erg als je af en toe eens extra lief voor haar bent. Laat haar weten dat je het fijn vindt dat ze thuis is, kook een keer zodat ze alleen maar aan tafel hoeft te gaan zitten of doe eens iets extra’s in huis zodat niet alles op de schouders van je moeder terechtkomt. Wedden dat je met zo’n klein gebaar vanzelf een glimlach op haar gezicht tovert. Haar zorgen helemaal wegnemen kun je niet, maar je kunt elkaar een beetje helpen.

Lees ook: GIRLZ Talk – Mijn moeder trekt mijn zus voor