Ze zegt de hele tijd hoe leuk hij wel niet is

Mijn nicht woont nu een halfjaar bij ons in huis. Het is meestal supergezellig, alleen heb ik wel een probleem. Ik heb een vriendje en mijn nicht is verliefd op hem. Ze zegt de hele tijd hoe leuk hij is en zo.

Ik vind het lastig om tegen haar te zeggen dat ik dat niet leuk vind omdat haar moeder een halfjaar geleden overleden is en ze haar vader nooit heeft gekend. Ik vind dit heel vervelend en ben bang dat hierdoor onze band steeds minder gaat worden. Dat zou ik heel erg vinden want ze is mijn nicht, maar ze voelt als een zus en beste vriendin.

Weet je zeker dat ze verliefd op jouw vriendje is?

Misschien zegt ze wel dat ze hem zo leuk vindt om jou een plezier te doen. Het is daarom toch echt wel verstandig om eens met haar daarover te praten. Misschien zie jij het wel helemaal verkeerd. Als je niets tegen haar zegt, dan weet ze ook niet dat jij het heel vervelend vindt dat ze zo doet. Zie het ook niet als kritiek geven, maar vraag haar gewoon een keer rechtuit of ze verliefd is op jouw vriendje. Dan doe je haar ook geen pijn door verwijten te maken, maar stel je gewoon een vraag. Als blijkt dat ze echt verliefd is op jouw vriendje, dan kun je zeggen dat je dat niet leuk vindt. Maar de kans is ook groot dat ze het helemaal niet zo bedoelt. Als jullie als zusjes met elkaar omgaan, dan moet je zulke dingen tegen elkaar kunnen zeggen. Daar heeft het verdriet in haar leven niets mee te maken. Jullie band wordt pas echt slecht als jullie hier niet over kunnen praten. Dan ga je haar dingen verwijten die misschien helemaal niet terecht zijn.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: