Mijn ouders praten al heel lang niet meer tegen elkaar, omdat mijn vader altijd zonder iets te zeggen naar buiten gaat. Daarmee bedoel ik: hij geeft niet door waar hij naartoe gaat aan mijn moeder en hij zit te lang achter de computer. Maar dan echt lang. Niet normaal.

Mijn vader chat met andere vrouwen op chatsites. Ik wil ook dat het stopt. Ik wil dat we een happy family zijn. Mijn ouders hadden vorig jaar vijf maanden ruzie en ze hebben wel vijf à zes maanden niet met elkaar gepraat. Mijn moeder wou ook gaan scheiden, maar mijn vader heeft het toen weer goed gemaakt. Hij kocht een roos en praatte met haar alles uit. En mijn vader heeft geen respect voor mijn moeders familie. In Turkije (waar de familie van mijn moeder woont) doet hij heel koudbloedig tegen iedereen. Ik vind dat heel irritant. Het enige wat ik wil, is een gelukkige familie zijn! Is dat zo moeilijk? Of is dat te veel gevraagd?

Nee, het is zeker niet te veel gevraagd, maar het is niet altijd gemakkelijk om zo’n gelukkige familie te zijn. Jij bent ook wel eens boos op iemand, toch? Dan is het een kwestie van goedmaken en weer verdergaan. Maar als de ruzie echt heel erg was en er sprake is dat jullie elkaar nooit meer willen zien, dan is het veel moeilijker om het goed te maken en weer verder te gaan met het leven. Jouw ouders hebben een heel erge ruzie gehad en het vertrouwen in elkaar is daarbij beschadigd. Het duurt even voordat dat terug is. Er bestaat zelfs een kans dat het misschien wel nooit helemaal goed komt. Wat jij je vooral moet realiseren is dat de ruzies van jouw ouders niets met jou te maken hebben. Dat is iets tussen je vader en je moeder. Jij bent niet de oorzaak van hun ruzies, maar jammer genoeg kun je daardoor ook niet voor de oplossing zorgen. Ze zullen toch samen moeten werken aan hun huwelijk. Het helpt misschien wel om eens met je ouders te praten en te vertellen hoe jij je voelt. Misschien dat ze daardoor wat beter hun best gaan doen om de happy family te zijn die jij zo graag wilt hebben.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: