vader gaat vreemd vreemdgaan

Talk: ‘Mijn vader gaat vreemd’

Mijn vader gaat vreemd. Ik ben er samen achter gekomen met mijn moeder en we zijn dus allebei in shock. Hoe kan ik hier nou mee omgaan?

Mijn moeder en ik zijn daar samen achter gekomen…

Mijn vader gaat dus vreemd. Wij zijn daarachter gekomen en we hebben het hem ook gezegd. Hij zei dat hij verliefd was op die vrouw en dat hij nog niet wist of hij bij zijn gezin zou blijven of naar die vrouw zou gaan.

Voor mij was dat een enorme klap. Het enige waar ik aan dacht was dat mijn vader mij in de steek zou laten. Later kwam ik erachter dat het voor mijn moeder ook zo’n klap was, want ze heeft een tijd alleen maar gehuild. Mijn vader wil wachten tot na de zomervakantie met zijn keuze, maar toch ziet hij die vrouw nog. Als hij voor haar kiest weet ik nog niet eens of ik wel in mijn huis mag blijven wonen of dat ik samen met mijn moeder een nieuw huis moet kopen. Maar mijn vraag was dus eigenlijk: hoe kan ik het beste met dit alles omgaan?

Anoniem

Jij hebt ook recht op duidelijkheid.

Hoe je ouders hiermee om zullen gaan, dat is iets waar jij niet veel aan kunt doen. Maar jij hebt wel recht op duidelijkheid. Je vader kan dan zeggen dat hij de beslissing wil uitstellen, jij zit ondertussen wel in onzekerheid omdat je niet weet wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren. Het is daarom belangrijk om te blijven praten met allebei je ouders. Kan je moeder je vader vergeven? Is ze bereid om te wachten tot je vader een keuze heeft gemaakt? En je vader moet vertellen hoe serieus hij is met zijn nieuwe vriendin. Waarom gaat hij vreemd? Is hij bereid om voor haar zijn gezin op te geven?

Als je van beiden weet hoe zij erover denken en voelen, dan wordt het voor jou ook gemakkelijker om te begrijpen wat er gebeurt. Houd het daarvoor niet bij één gesprekje. Je moeder kan vandaag misschien verdrietig zijn, morgen is ze misschien boos en wil ze je vader uit huis hebben, terwijl ze overmorgen niets liever wil dan samen weer gelukkig worden. Hetzelfde geldt voor je vader. Hoe verwarrend het misschien ook allemaal is, je hebt het meest aan openheid en eerlijkheid. Leg aan je ouders uit dat je dat belangrijker vindt dan de gevolgen die daaraan misschien verbonden zijn. Niets is zo erg voor een kind als te moeten afwachten wat er gebeurt, zonder dat je mag weten wat er precies aan de hand is. Het is bekend dat je vader vreemd gaat, dus jij hebt recht op duidelijkheid. Dan kun je de gevolgen van de beslissing die je ouders uiteindelijk gaan nemen, ook gemakkelijker accepteren. Je ouders zijn verantwoordelijk voor jou, of ze nu samen zijn of niet, en dat betekent dat ze dit zo makkelijk mogelijk voor jou moeten maken.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken jij iemand die vreemd is gegaan?

Gerelateerde artikelen