vader rookt stiekem

Talk: ‘Mijn vader rookt stiekem’

‘Hoi GIRLZ. Ik ben er een tijdje geleden achter gekomen dat mijn vader rookt, maar hij heeft hier nooit iets over verteld aan mij of mijn broer. Hij weet niet dat ik het weet en probeert het geheim te houden, maar ik heb het al heel vaak gezien.’

Ik ben er een tijdje geleden achter gekomen dat mijn vader rookt…

Maar hij heeft hier nooit iets over verteld aan mij of mijn broer. Mijn vader weet niet dat ik weet dat hij rookt en probeert het geheim te houden, maar ik heb het al heel vaak gezien.

Als ik thuiskom uit school stinkt het thuis altijd naar sigarettenrook. Mijn vraag is: ik wil graag dat mijn vader weet dat ik erachter ben gekomen, want ik ben best boos, maar hoe moet ik dit doen? Verder weet niemand dat mijn vader rookt en dat ik ervan weet, ook mijn moeder en vriendinnen niet.

Roze meisje

Stiekem roken, dat horen vaders niet te doen.

Ze horen in alle opzichten het goede voorbeeld te geven. Niet alleen door niet te roken, maar vooral door je te leren dat je niks stiekem mag doen. Je mag je vader best zeggen dat je erachter bent gekomen dat hij rookt en dat je dat niet leuk vindt. Hij kan dan zijn best doen om jou uit te leggen waarom hij dat heeft gedaan en je beloven om óf te stoppen met roken óf niet meer stiekem te roken. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij adviseren?

Gerelateerde artikelen