Mijn vriend heeft nog steeds iets met zijn vorige vriendin. Hij had het met haar uitgemaakt, maar zij heeft hem enorm onder druk gezet (denk aan dreigen met zelfmoord, etc.) om haar een tweede kans te geven. Onder deze druk heeft hij dat gedaan.

Hij heeft dus nog steeds iets met haar, maar hij ziet haar helemaal niet vaak. Mij ziet hij vaker, en hij wil haar het liefst helemaal niet meer zien want hij vindt haar helemaal niet leuk meer. Maar hij is bang dat ze zichzelf wat aandoet als hij het uitmaakt. Ondertussen zijn wij twee hartstikke verliefd op elkaar. We zoenen, knuffelen en hebben het ontzettend fijn samen. Maar ik maak me toch zorgen omdat ik denk datΒ het niet zo kan, dat hij nu nog een vriendin heeft. Wat kan/moet ik doen?

Je vriend zal toch een keuze moeten maken. Een verkering aanhouden uit medelijden is een slechte basis. Als hij echt niets meer geeft om zijn vriendin, zal hij dat toch een keer moeten zeggen. Uitstellen heeft dan geen nut. Dan liever in één keer door de zure appel heen dan haar aan het lijntje houden. Het verdriet wordt er niet minder door. Liefdesverdriet kan heel pijnlijk zijn, maar gaat altijd weer voorbij. Bovendien is het niet eerlijk tegenover jou. Als hij echt zo verliefd op jou is, dan zou jij ook de enige moeten zijn.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: