Ze drijft haar eigen zin door

Ik heb een beste vriendin, maar de laatste tijd doet ze heel stom. Ze drijft haar eigen zin de hele tijd door en soms kan ik daar niet tegenop. Maar soms is het ook weer heel gezellig.

Ze gaat ook met iemand anders om die ze eigenlijk helemaal niet aardig vindt, maar dat durft ze niet te zeggen. Ik heb al een paar keer ruzie met dat meisje gehad en zij ook, maar het kwam met mijn vriendin altijd snel weer goed. Ik geef verder heel snel mijn mening en huil heel snel. Dat vind ik erg vervelend.

Hopeloos leeuwtje

Je mag het zeggen als je iets niet leuk vindt

Het lijkt erop dat je vriendin zelf een beetje in de war is. Ze gaat met iemand om die ze eigenlijk niet aardig vindt en probeert haar zin door te drijven… Blijkbaar heeft ze er behoefte aan om sommige dingen in haar leven te veranderen, maar ze weet nog niet precies wat en hoe. Misschien zijn er dingen gebeurd die ze jou niet kan of wil vertellen, maar waardoor ze wel een beetje in de war is. Gun haar wat tijd om te ontdekken welke dingen ze wel en niet leuk vindt. Dat wil trouwens niet zeggen dat je alles maar van haar moet pikken. Probeer eventueel eens een goed gesprek met haar te hebben over jullie vriendschap. Vertel haar dat ze jouw hartsvriendin is en dat je heel veel om haar geeft, maar dat je het moeilijk vindt om te zien hoe ze verandert. Als zij jullie vriendschap ook belangrijk vindt, zal ze heus wel naar je willen luisteren.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: