Ik heb een supermoeilijke vriendin die voor alles bang is. Als ik andere vrienden bij me heb, gaat zij heel snel weg. Ze gaat niet eens naar school omdat ze daar ook bang voor is.

Ze is ook depressief, maar soms denk ik meer aan aanstellerij. Door haar medicijnen hiertegen doet ze soms ineens heel gemeen tegen me en durft ze alles tegen mij, maar niet tegen anderen. Ze kijkt wel tegen me op. Dat voel en merk ik. Ze is erg gevoelig en zo soft. Ik heb steeds vaker ruzie met haar. Ik ben altijd vrolijk, maar als zij me whatsappt dan denk ik meteen: o nee, niet zij weer! Vroeger waren we de allerbeste vriendinnen, maar ik voel dat niet meer zo.

Tegen jou durft ze wel en tegen anderen niet. Dat betekent dat ze zich of heel veilig voelt bij jou, of dat haar problemen misschien niet zo erg zijn als ze lijken. Maar jij moet je ook goed voelen als je bij haar bent en dat is nu niet het geval. Dat wil niet zeggen dat je meteen met haar moet breken, maar een beetje afstand nemen kan ook geen kwaad. Blijf een beetje uit haar buurt, zeker als ze zo’n bui heeft. En negeer haar maar wat vaker als je geen zin hebt om met haar te WhatsAppen. Dan merkt ze vanzelf dat zij ook haar best moet doen om de vriendschap in stand te houden.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: