Mijn vriendin heeft al 13 maanden iets met een jongen waar ze ook wel verliefd op is. We zitten alle drie bij elkaar in de klas.

Het probleem is dat hij haar de hele tijd loopt uit te lokken en hij doet heel kinderachtig. Ze zegt er soms wel wat van, maar 9 van de 10 keer laat ze gewoon over zich heen lopen. Als ik dat merk, zeg ik daar wat van en krijg ik onenigheid met hem. Als ik dan daarover praat met mijn vriendin, vindt ze het altijd wel goed dat ik er wat van gezegd heb. Ze moet dan vaak huilen en ik merk dat ze er veel onder lijdt. Maar volgens mij wil ze het niet uitmaken. Iedereen ziet hen als het perfecte stel, maar ik weet wel beter! Wat moet ik nu doen? Bezorgde vriendin (14)

Je probeert je vriendin op alle mogelijke manieren te helpen en haar te steunen en dat is heel goed. Veel meer kun je ook niet doen. Als dit niet de goede relatie is voor haar, zal ze toch zelf de stap moeten nemen om het uit te maken. Blijf vooral doorgaan met haar vriendje er op te wijzen dat hij haar niet goed behandelt. Hij is veel minder belangrijk dan jullie vriendschap. En blijf met haar praten over zijn gedrag. Help haar bij het zoeken naar manieren om voor zichzelf op te komen. Misschien dat ze dan sterker staat in deze relatie. En als het niet werkt, komt ze vanzelf tot de conclusie dat hij niet de ware voor haar is.