lenen

Talk: ‘Mijn vriendin leent steeds mijn kleding’

Mijn beste vriendin leent steeds kleren en spullen van mij. Die mag ze dan van me lenen, maar dan vraagt ze steeds om meer. Ik word er helemaal gek van, want tijdens elk telefoongesprek vraagt ze wel iets om te lenen.

Mijn beste vriendin leent steeds kleren en spullen van mij.

Dat mag ze dan van me lenen, maar dan vraagt ze steeds om meer. Ik word er helemaal gek van, want tijdens elk telefoongesprek vraagt ze wel iets om te lenen.

En nu verwacht ze altijd een ‘ja’. Hoe kan ik op een normale manier tegen haar zeggen dat ze bijv. niet dat éne shirtje mag lenen als ze er om vraagt? 

Je hoeft niet altijd ‘ja’ te zeggen.

Waarom zou jij altijd je kleren aan haar uitlenen? Het zijn jouw kleren en als zij ze steeds draagt, moeten ze ook weer worden gewassen en gaan ze domweg minder lang mee. Bovendien kun jij ze dan zelf niet aan. Het is niet erg om af en toe iets uit te lenen, maar het moet geen gewoonte worden. Jouw kleren zijn en blijven van jou. En dan gaat het niet eens om dat ene shirtje, maar om het principe. Vertel haar dat je het niet erg vindt om af en toe iets uit te lenen, maar dat het niet te erg moet worden. Spreek bijvoorbeeld af dat ze dat alleen kan doen bij een speciale gelegenheid, maar niet elke week. En zeg ook eens ‘nee’ als ze belt. Dat ene shirtje wil jij toevallig deze week zelf aan. Dat is je goed recht. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leen jij je kleding uit aan friends?

Gerelateerde artikelen