Ik weet niet wat ik moet doen: mijn beste vriendin steelt waar ik bij ben. Ik heb vaak tegen haar gezegd dat ze het niet moet doen en zeker niet waar ik bij ben. Dan zegt ze: ‘Ja is goed.’ Maar daar meent ze blijkbaar niks van want ze doet het de volgende keer gewoon weer.

Ik heb al ruzie met haar gehad, maar ze weet het zo te draaien dat die ruzie mijn schuld is. Ze maakt nu ook ruzie met mijn andere vriendin want ze denkt dat ik haar BFF niet meer wil zijn. Nou dat lijkt me logisch als zij blijft stelen. Dan wil ik haar BFF niet meer zijn. Er is zoveel drama steeds. Ik wil er gewoon vanaf…Een meisje dat radeloos is

Als zij betrapt wordt waar jij bij bent, dan worden jullie samen beschuldigd van diefstal. En dan kun jij nog zo hard roepen dat jij er niks mee te maken hebt, de beschuldiging is er en probeer dan nog maar eens te bewijzen dat jij er echt niets aan kunt doen! Er zit dus niets anders op dan tegen je vriendin zeggen dat ze echt moet stoppen met stelen en dat je, als je er nog een keer achter komt dat ze het doet of heeft gedaan, haar zult aangeven in de winkel of bij de politie. Als ze het dan nog niet kan laten, dan zit er niets anders op dan de vriendschap te verbreken. Als zij er zelf niet mee kan stoppen, dan is dat haar probleem. Dat mag niet jouw probleem worden! 

Lees ook: GIRLZ Talk – Ik kan niet stoppen met stelen