Mijn naam is F. Ik heb een jonger zusje. Als onze ouders niet thuis zijn, wordt zij altijd heel erg agressief. Ze is anderhalf jaar jonger dan ik, maar heel erg sterk.

Vanwege het feit dat we één computer hebben, mag ik de ene dag achter de computer en zij de andere. Nu mail ik jullie omdat ik net weer ruzie met haar heb gehad en ze me heel hard geslagen heeft en in mijn schouders geknepen, vlakbij mijn keel. Ik deed niks terug omdat ik bang ben dat ik haar bezeer, want ik hou toch van haar. Ik durf niks tegen mijn ouders te zeggen, omdat mijn moeder al depressief is en mijn vader niet tegen ruzie kan. Wat moet ik doen? Ik hou heel veel van mijn zusje, maar ze mishandelt mij gewoon.Een meisje (13)

Het is heel lief van je dat je rekening houdt met je ouders en je zusje, maar je moet ook aan jezelf denken. Op dit moment zit jij met het probleem. Je zusje kan ongestoord haar gang gaan, want jij doet niets terug en je ouders weten het niet. Zo wordt het op den duur alleen maar erger. Vertel het dus tΓ³ch aan je ouders. Zij zijn degenen die dit kunnen en wΓ­llen oplossen. Geen enkele ouder vindt het leuk als de kinderen met elkaar vechten. De oplossing is waarschijnlijk heel simpel: jullie blijven minder vaak alleen thuis, je ouders letten wat meer op of er wordt een keer ernstig met je zusje gepraat. Vaak helpt dat al heel veel. Bovendien: als je ouders het weten, kunnen ze ingrijpen als dat nodig is en dat scheelt jou een heleboel klappen!