irritant zusje Radio nicht lesbische relaties

Talk: ‘Mijn zusje is irritant’

‘Lieve GIRLZ, ik heb een irritant zusje dat mij constant lastigvalt. Soms weet ik niet hoe ik met haar gedrag moet omgaan. Help!’

Ik vind mijn jongste zusje heel erg irritant.

Ik zit ergens mee: ik ben 15 jaar en ik heb twee zusjes: één van 13 en één van 7. Het gaat over die van 7 jaar. Ik vind mijn zusje de laatste tijd zo irritant. Ze doet mij en mijn zusje na en ze is erg arrogant, ook tegen mijn ouders.

Ze eet ’s avonds ook niet door. Ik masturbeer best wel vaak (wel op mijn kamer) en nu heeft mijn jongste zusje mij betrapt. Ze zegt het ook steeds tegen mijn ouders terwijl ik erbij ben en dan word ik altijd rood. Maar nu doet ze het zelf ook en ze zegt dat ze het lekker vindt. Wat moet ik nou met haar aan want we hebben telkens ruzie. En dwingen om het niet tegen mijn ouders te vertellen, helpt niet. Toen ze het laatst weer tegen mijn vader vertelde, zei hij wel dat ze normaal moest doen. Help me, wat moet ik doen?

Iemand uit K.

Jouw kleine zusje heeft twee grote zussen waar ze enorm tegenop kijkt.

Jullie gaan al naar de middelbare school en doen dingen waar zij alleen maar over kan dromen. En dus gaat ze jullie nadoen. Maar omdat ze nog zo jong is, begrijpt ze niet dat haar gedrag voor anderen juist heel vervelend is. In feite zouden jullie ouders ervoor moeten zorgen dat ze ophoudt met dit gedrag, maar waarschijnlijk vinden zij het vaak wel grappig en zien ze niet dat het voor jullie vooral heel vervelend is. In hun ogen ben jij de oudste en dus moet jij je verstand maar gebruiken. Trek je er niks van aan, zullen ze snel zeggen… Misschien moet je eens aan je ouders uitleggen dat je het écht heel vervelend vindt. Zij kunnen er dan wat meer op letten en je zusje tot de orde roepen als ze jou weer probeert na te doen. En wat je zelf kunt doen: misschien helpt het om af en toe samen met je zusje ‘grote meiden-dingen’ te doen. Samen make-up opdoen, winkelen of dansen of zoiets. Als ze het gevoel heeft dat ze erbij hoort, heeft ze misschien minder de behoefte om jou na te doen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij ook een irritant zusje?

Gerelateerde artikelen