Ik heb al heel lang een meisje in mijn buurt wonen, ze is bijna het enige leuke meisje in mijn buurt. Het probleem is alleen dat ze nooit iets wil doen met mij.

Ik weet niet waar dat aan ligt. Laatst zaten we op msn, wat heel gezellig was, en ik vroeg of we een keer iets konden afspreken. Alleen, als ik met haar omga, kan ik niet echt mezelf zijn. Maar ja, met wie kan ik dan omgaan? Er zijn helemaal geen leuke kinderen in de buurt. Moet ik misschien tegen haar  zeggen wat er in me omgaat of zo? Moet ik mezelf blijven? Ik wil echt dat ze het naar haar zin heeft en dat ze me ook aardig gaat vinden zodat ik me niet meer ga vervelen. Anoniem

Omdat ze niet vaak iets wil doen met jou, denk jij dat ze niets met je te maken wil hebben. Daarom doe je er alles aan om er voor te zorgen dat ze je aardig gaat vinden. Maar weet je eigenlijk waarom ze niet zo vaak met je wil afspreken? Komt het omdat ze zovéél vriendinnen heeft dat haar agenda altijd vol is? Tja, dan is het moeilijk om een plekje te veroveren in die agenda. Maar er kan ook iets heel anders aan de hand zijn. Het kan zijn dat ze heel verlegen is en moeite heeft met het leggen van contacten. Misschien denkt zij wel net als jij, ben jij voor haar ook de enige met wie ze kan omgaan, maar is zij ook bang dat jij haar niet aardig vindt. Zolang geen van jullie tweeën het initiatief neemt, blijven jullie allebei thuis zitten. Bel haar dus gewoon op (of bel aan) en zeg dat je je verveelt. Aan haar reactie merk je vanzelf of zij in dezelfde situatie zit. Misschien heeft ze die dag wel plannen, maar kunnen jullie iets voor later in de week afspreken. Dan kunnen jullie meteen overleggen wat jullie gaan doen. Er is altijd wel iets te bedenken dat jullie allebei leuk vinden. Enne… doe je vooral niet anders voor dan je bent, want dat hou je niet lang vol.