Je hebt nu al een tijdje seks met je vriendje en vindt het altijd heel fijn. Maar de laatste tijd begint het ineens pijn te doen… Vreemd, wat zou er toch aan de hand zijn? Wij hebben alle mogelijke redenen voor je op een rijtje gezet!

1. Je bent nog strak
Heb je pas net seks en doet het pijn? Het is moeilijk voor hem om in jou te komen en als hij er eenmaal in zit, voelt het erg intens… No worries, dit is heel normaal! Je vagina is waarschijnlijk nog strak en moet gewoon nog even wennen aan de seks. Na een paar keer zal het écht wel beter worden en vraag hem of hij zolang het pijn doet, hier rekening mee te houden. Gewoon lekker rustig aan doen dus!

En voor de girls die wél al langere tijd seks hebben, maar denken dat ze nog steeds te strak zijn: laat het even nachecken door de dokter. Hij/zij kan je vast helpen!

2. Je hebt een schimmelinfectie
Candida (of een schimmelinfectie) komt vaak voor bij girls en kan de seks pijnlijk maken. Heb je jeuk, veel afscheiding en doet de seks inderdaad veel pijn? Dan is de kans groot dat je een infectie hebt. In dit geval is het slim om even geen seks te hebben en naar de dokter te gaan. Hij/zij kan je medicijnen voorschrijven en vaak ben je er binnen drie dagen weer vanaf!

3. Je bent nog te droog
Nat zijn is erg belangrijk voor seks. Als je nog niet nat genoeg bent, kan de seks namelijk pijnlijk worden. Sommige girls hebben hier helemaal geen moeite mee, terwijl anderen altijd wat extra hulp nodig hebben. Denk je dat dit de reden is van de pijnlijke seks? Koop glijmiddel! Dit kun je gewoon bij de drogist kopen. En anders zouden jullie wat meer tijd kunnen gaan besteden aan het voorspel…

4. Je hebt een cyste in je eierstokken
Heb je tijdens de seks last van een scherpe pijn aan één kant van je bekken? Dan is het mogelijk dat je een cyste in je eierstokken hebt. Je kunt hier ook maagpijn bij hebben. Raak niet in paniek! Cysten in eierstokken komen erg vaak voor en als je denkt dat je er eentje hebt, kun je het beste naar de dokter gaan. Soms helpt de anticonceptiepil ertegen, en anders gaat de cyste vaak vanzelf weer weg.   

5. Zijn penis raakt jouw baarmoederwand
In dit geval voelt het alsof jouw vriendje iets raakt en gaat hij iets te diep in jou. Geef dit aan! Ook kan het misschien aan het standje liggen. En als het écht heel veel pijn doet is het slim om even langs de dokter te gaan.

6. Je hebt een soa
Ook een soa kan ervoor zorgen dat de seks pijn doet. Heb je onveilige seks gehad en denk je dat je dit hebt? Ga dan even langs de dokter!

Lees ook: Alles over soa’s

7. Je hebt een blaasontsteking
Tijdens de seks heb je last van je bekken en ook als je plast doet het pijn. Of je hebt continu het gevoel dat je moet plassen, maar als je naar de wc gaat, komt er niks uit. Herkenbaar? Dan heb je waarschijnlijk last van een blaasontsteking. Dit is heel normaal en makkelijk te behandelen, maar dan zal je wel eventjes langs de dokter moeten gaan.

8. Je hebt iets serieuzers
Denk je dat het iets anders is dan al het hierbovenstaande? Ga dan altijd even naar de huisarts. Al is het maar voor je eigen geruststelling!

Doe ook de test: Welk sekstype ben jij?