In de zomer komen ze weer te voorschijn: je voeten! En dan wil je natuurlijk wel dat ze dan in topvorm zijn. Zodat je ze kunt showen in je hippe zomerslippers of op het strand. Met dit stappenplan heb je in een handomdraai mooi verzorgde voeten.

Stap 1
Verwen je voeten
Begin met een verzorgend en ontspannend voetenbad. Vul een bakje met warm water en een beetje badolie. Lavendel geeft je stappers frisse energie en kamille ontspant. En rozemarijn is goed tegen… zweetvoeten! Je kunt bij de drogist heel veel soorten badolie kopen en ook speciale voettabletten of balletjes om in het water op te lossen.

Stap 2
Hup: scrub!
Nu je voeten lekker ontspannen en geweekt zijn, is het tijd voor je voetenvelletje. Scrub met een scrubcrème je huid zachtjes met ronde, masserende bewegingen. Zo verwijder je alle dode huidcellen en houd je een schoon en glad babyhuidje over.

Stap 3
Geef je voeten een massage
Nestel jezelf in een relaxte kleermakerszit; zo kun je je voet makkelijk in je handen vasthouden. Gebruik een vochtinbrengende bodylotion of een massageolie om je voeten mee te masseren. Houd je voet met beide handen vast en masseer de onderkant met je duimen. Ga van onder naar boven en weer terug. Masseer daarna een voor een je tenen met je vingertoppen.

Lees ook: Blaren, wat doe je eraan?

Stap 4
Eelt op je huid?
Je huid is nu superzacht. Daardoor kun je eelt op je hakken of op andere plekjes op je voeten voorzichtig wegwrijven met een puimsteentje of met een speciale eeltvijl. Je mag het nooit wegknippen of snijden, want dan kun je wondjes en ontstekingen krijgen.

Tip: smeer je voeten af en toe voordat je gaat slapen in met een dikke laag vaseline. Trek katoenen sokken aan zodat de verzorgende ingrediΓ«nten de hele nacht kunnen inwerken. De volgende dag zijn je voeten poezelig zacht!

Stap 5
Knip knip!
Knip of vijl je teennagels recht af. Haal nooit de zijkantjes van je nagel weg want dan kunnen ze ingroeien! En vijl altijd van buiten naar het midden van je nagel, daar worden ze sterk van.

Stap 6
Feestvoeten
Maak nu van jouw voeten echte blikvangers en geef je nagels een kleurtje! Smeer een beetje vaseline op je nagelriemen en om je nagels heen. Als je nagellak morst, kun je het zo weer wegvegen. Wil je een heftige kleur? Doe er dan eerst een basecoat op, dan verkleuren je nagels niet.

Lees ook: Maak je eigen voetenspa