Yes, het is alweer 2015! Het perfécte moment om een frisse start te maken en te beginnen met de dingen die je altijd al had willen doen. Wat houdt je tegen? Met deze complete gids wordt dit gegarandeerd een fantastisch jaar!

1. Maak nieuwe vrienden
Het is altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Misschien een beetje eng, maar je zult zien dat het echt meevalt! Begin gewoon een praatje tegen dat meisje met die coole sneakers. Wat is het ergste wat kan gebeuren?

2. Maak het goed met je familie
Heb je vaak ruzie met je broertje of ouders? Misschien snappen jullie elkaar soms niet, maar weet wel dat zij allemaal superveel van je houden. Genoeg reden om het goed te maken dus!  En het leven is te kort om telkens maar boos op elkaar te zijn, toch?

3. Ontdek je passie
Ben je de afgelopen tijd tot het besef gekomen dat je de filmwereld echt superinteressant vindt? Leer erover! Ga dingen lezen, surf het internet af en bouw zoveel mogelijk kennis op. Superhandig voor later!

4. Lees meer
Of het nou een echt boek is of een E-reader: lezen is gewoon altijd leuk. Het is ontspannend en neemt je mee naar een andere wereld. Even weg van de realiteit… Heerlijk!

5. Stop met je lichaam te haten
Er is niemand die helemaal tevreden is met haar eigen lichaam. En van álles van je body houden, is ook wel erg moeilijk… Maar wat je wél kunt doen, is de dingen die je minder mooi vindt, niet meer zo te haten. Accepteer jezelf voor hoe je eruit ziet. Iedereen is uniek en mooi zoals zij is!

6. Kom voor jezelf op
Zie je iets wat je oneerlijk vindt? Of zegt iemand iets racistisch of gemeens tegen je? Zeg er dan iets van! Je verdient het niet om zo behandeld te worden.

7. Stop met een slechte gewoonte
Nagelbijten, tandenknarsen of roken… Nu is hét moment om ermee te stoppen. Misschien wel even lastig, maar als je het écht wilt zal het vast en zeker lukken!

8. Probeer
Misschien wil je al tijden een pony, maar durf je het maar niet te laten knippen. Of wil je heel graag je crush laten weten dat je hem/haar leuk vindt, maar vindt dat doodeng. Ons advies? Gewoon doen! Wat heb je te verliezen? You Only Live Once…

9. Wees positiever
Is het écht zo erg dat jullie vanavond iets eten wat jij niet lekker vind? En dat er nou al wéér reclame op televisie komt? Het is echt niet het einde van de wereld! Er bestaan veel ergere dingen. Onthoud dat!

10. Leer iets nieuws
Heb jij altijd al supergoed willen koken of de gaafste kapsels willen maken? Start met het jezelf aan te leren! Check alle DIY’s en ga net zo lang door tot het je lukt. Uiteindelijk zal je supertrots zijn op jezelf…

11. Vertel mensen dat je van ze houdt
Laat al je friends en familie weten dat je om ze geeft en van ze houdt. Dit kan niet vaak genoeg!

12. Enjoy!
2015 gaat een awesome jaar worden en je wilt al die leuke momenten die je gaat meemaken of course niet gaan vergeten. Schrijf ze daarom op! Elke keer als je iets fantastisch meemaakt dit jaar, schrijf je het op in een schriftje. Zo kun je straks aan het einde van 2015 nog maar eens teruglezen hoe geweldig dit jaar toch was…