Al sinds ik me kan herinneren ben ik niet populair en worden er rotopmerkingen tegen me gemaakt. Soms werd ik ook gepest en een heleboel mensen hebben lelijkerd tegen me gezegd.

Ik zit nog steeds vreselijk in de put als iemand mij uitscheldt. Ik heb het artikel over pesten in Girlz! gelezen (dat ik trouwens heel goed vond), maar ik blijf denken dat het bij mij anders is. Dat ik gewoon echt lelijk en mislukt ben en dat mensen me daardoor uitschelden. Als ik weer eens een slechte bui heb, walg ik echt van mezelf en kan ik me niet voorstellen dat iemand ooit verliefd op me zal worden.
Nu ben ik in therapie en mijn zelfvertrouwen groeit. Ik draag nu make-up en leukere kleding, maar ik word nog steeds uitgescholden. Nu begin ik toch echt moedeloos te worden. Ik denk heel vaak dat ik lelijk ben en dus niet goed genoeg. Niemand heeft ook ooit gezegd dat ik mooi ben, behalve mijn moeder! Niemand neemt me serieus. Ik kan hier echt niet meer tegen en ik ben bijna elke dag chagrijnig. Aan positievere dingen denken oefen ik al heel vaak. Mensen zeggen wel dat het innerlijk belangrijker is dan het uiterlijk en dat is ook zo. Maar tegelijkertijd worden ‘lelijkere’ mensen gepest… Dus als u een tip heeft, help me dan. Alvast bedankt!

Je bent heel goed bezig; je hebt therapie om je zelfvertrouwen te laten groeien, je doet wat aan je kleding en make-up… En toch wil het niet lukken. Bedenk dat zoiets tijd nodig heeft. Zelfvertrouwen heb je niet van de ene op de andere dag en hoewel kleding en make-up ervoor kunnen zorgen dat je je lekkerder in je vel voelt, zijn ze niet de oplossing voor al je problemen. Jij bent al heel veel veranderd, maar voor jouw omgeving ben je nog steeds datzelfde onzekere meisje dat altijd gepest wordt. Die mensen zijn het gewend om jou te pesten en het feit dat je er anders uit ziet en ook meer zelfvertrouwen hebt, is voor hen geen reden om ermee op te houden. Het is heel moeilijk om dat beeld bij die mensen te veranderen. Het kan heel lang duren en misschien verandert het nooit. Als je daar echt zo moedeloos van wordt en je hebt het gevoel dat al je inspanningen voor niets zijn, dan moet je misschien eens denken aan een nieuwe start. Een nieuwe school bijvoorbeeld, waar de mensen je niet van vroeger kennen. Als je jezelf al hebt veranderd en het wordt niet beter, dan is één ding duidelijk: het ligt niet aan jou!