pesten gepest gepest hema pesten dingen die je kunt doen a;ls iemand gepest wordt tips tegen pesten

Talk: ‘Ik voel me niet meer veilig op school’

Ik ben bang om naar school te gaan, zo erg word ik gepest. Ik voel me niet meer veilig maar ik moet naar school… Wat kan ik doen?

Ik krijg dingen naar mijn hoofd gegooid…

Zo langzamerhand zie ik het allemaal niet meer zitten. Ik word namelijk heel erg gepest, niet alleen op school, maar ook krijg ik rare telefoontjes op mijn mobiel. Er worden ook roddels over me verspreid die helemaal niet waar zijn. Op school krijg ik dingen naar mijn hoofd gegooid en ze laten me struikelen. Ik wil dat het ophoudt, want ik voel me niet meer veilig op school. Als ik probeer om iets te zeggen doen ze alsof ik niet besta. Wat moet ik nou doen?

Wat moet je doen als je gepest wordt?

Dit zijn ernstige pesterijen waar je tegen in actie moet komen. Zelf praten met pesters helpt niet. Ze zullen toch niet naar je luisteren. Vertel je ouders over je probleem en ga (samen met je ouders) naar je klassenmentor, de vertrouwenspersoon of de directeur van je school. Zij kunnen wél iets aan die pesterijen doen. Maak een duidelijke lijst met namen van mensen die je pesten en wat ze precies doen. School kan dan maatregelen nemen om de pesterijen te stoppen door met die jongens en meiden te praten en straffen uit te delen. En nee, dat is geen verklikken. Je vraagt om hulp omdat je je niet veilig voelt op school en daar hoort school je bij te helpen. Op www.pestweb.nl vind je heel veel informatie over pesten op school. Je kunt ook bellen met de hulplijn van Pestweb (0800-2828280, gratis, elke werkdag van 13.00 -15.00 uur). Heel naar voor jou dat dit gebeurt, maar met vertrouwde personen praten gaat echt helpen. Jij kan hier tegen aan!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer: 

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij dit ooit meegemaakt?

Gerelateerde artikelen