Zo langzamerhand zie ik het allemaal niet meer zitten. Ik word namelijk heel erg gepest, niet alleen op school, maar ook via MSN en mail en ik krijg rare telefoontjes op mijn mobiel.

Er worden ook roddels over me verspreid die helemaal niet waar zijn. Op school krijg ik dingen naar mijn hoofd gegooid en ze laten me struikelen. Ik wil dat het ophoudt, want ik voel me niet meer veilig op school. Als ik probeer om iets te zeggen doen ze alsof ik niet besta. Wat moet ik nou doen?

Anoniem

Dit zijn ernstige pesterijen waar je tegen in actie moet komen. Zelf praten met pesters helpt niet. Ze zullen toch niet naar je luisteren. Vertel je ouders over je probleem en ga (samen met je ouders) naar je klassenmentor, de vertrouwenspersoon of de directeur van je school. Zij kunnen wél iets aan die pesterijen doen. Maak een duidelijke lijst met namen van mensen die je pesten en wat ze precies doen. School kan dan maatregelen nemen om de pesterijen te stoppen door met die jongens en meiden te praten en straffen uit te delen. En nee, dat is geen verklikken. Je vraagt om hulp omdat je je niet veilig voelt op school en daar hoort school je bij te helpen. Op www.pestweb.nl vind je heel veel informatie over pesten op school. Je kunt ook bellen met de hulplijn van Pestweb (0800-2828280, gratis, elke werkdag van 14.00 -17.00 uur). Denk in ieder geval niet dat het vanzelf stopt als je niets doet. Het wordt dan vaak juist alleen maar erger!

Lees ook: Pesten is geen spelletje!