Ik ben 12 jaar en ik haal goeie cijfers. Maar wat ik ook doe, mijn vader is niet bepaald trots op me. Mijn ouders zien alleen maar mijn tweelingbroertje. Hij haalt slechte cijfers en is computerverslaafd.

Als ik met mijn moeder een meidending wil doen, wil hij meedoen. En als ik zeg dat ik dat niet wil, krijg ik straf en gaat zij met hem alleen. Ik vind het gewoon niet leuk meer. Mijn cijfers worden ook steeds slechter en ik begin depressief te worden.

Je broer maakt er een puinhoop van en krijgt alle aandacht, terwijl jij je best doet en het gevoel hebt dat je niet meetelt. Dat gebeurt vaker in een gezin. Door alle zorgen om je broer, vergeten je ouders dat jij er ook nog bent, dat jij ook aandacht nodig hebt en dat je juist zo goed je best doet om die aandacht te krijgen. Het helpt niet om ook slechte cijfers te gaan halen. Daar wordt de relatie met je ouders echt niet beter door. Wat wel helpt, is eens met je moeder of met allebei je ouders te praten en te vertellen wat jou dwars zit.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook: