We weten allemaal dat je geen alcohol mag drinken onder de achttien jaar. Ondanks dat het verboden is, proberen sommige jongeren alsnog alcohol mee te smokkelen naar feestjes. Sinds kort is er een nieuwe tactiek bedacht: yoghurtverpakkingen en fruitdrankjes vullen met, jawel, drank!

Gezond
Portiers dachten dat veel jongeren hartstikke gezond bezig waren toen er plots zoveel yoghurttussendoortjes en fruitdrankjes mee werden genomen naar jongerenfeestjes. Ze vonden het wel een beetje apart, maar ze hadden niet verwacht dat jongeren op die manier stiekem alcohol mee naar binnen smokkelden.

Verpakkingen gevuld met alcohol
Jongeren kopen een fruitdrankje, knijpen het thuis leeg en vullen de verpakking vervolgens met alcohol. Als ze binnen zijn op de party, dan gaan ze naar het toilet en delen ze de verpakkingen vaak uit aan andere feestgangers.

Gesnapt
Nu portiers eindelijk weten waarom tieners plots zo β€˜gezond’ zijn op feestjes, letten ze een stuk beter op. De kans dat iemand nu nog een fruitdrankje mee naar binnen kan smokkelen tijdens een feestje, is dus een stuk kleiner.

Lees ook: 9 tips als je niet van drinken houdt, maar je vrienden wel