De krant lezen, wie doet dat nog? Behalve je opa misschien… Maar met zo’n krant kun je ook heel leuke dingen doen! Wist je bijvoorbeeld dat je er nail art mee kunt maken? Lees snel verder om te zien hoe jij deze gave krantenlook kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • Nagellak
  • Een krant
  • Flesje alcohol, te koop bij drogisterij (let op: gebruik het liefst 70%)
  • Basecoat en topcoat
  • Schaar
  • Schaaltje

Stap 1
Breng een basecoat op je nagels aan, om te voorkomen dat je nagels verkleuren.

Stap 2
Kies een mooi kleurtje nagellak. Lichtgrijs, wit of roze staat erg mooi bij deze Do It Yourself. Lak je nagels en laat het heel goed opdrogen. Lees tijdens het wachten lekker de Girlz! Als je nagels nog niet helemaal droog zijn, trek je de lak van je nagels af samen met het stukje krant.

Stap 3
Knip stukjes krant uit met tekst erop. Als je het leuk vindt, kun je ook één stukje met een mooie zwart-wit foto uitknippen. De stukjes moeten wat groter zijn dan je nagel, zodat straks overal op je nagel tekst komt te staan.

Stap 4
Doe een beetje alcohol in een schaaltje. Leg daar het stukje krant in, zodat het goed nat is. Eventueel kun je ook de krant laten weken in een bakje met water of bespuiten met deodorant.

Stap 5
Haal de krant weer uit het bakje en druk het tegen je nagel aan. Blijf even drukken en haal het dan voorzichtig weer van je nagel af

Stap 6
Herhaal stap 4 en 5 bij al je nagels. In een paar minuten heb je prachtige nagels.

Stap 7
Vergeet niet een topcoat aan te brengen, nadat je nagel weer goed droog is. Zo kun je nog langer genieten van je mooie creatie!

 

Natuurlijk zijn we heel benieuwd hoe jouw nagels worden met deze nail art. We vinden het leuk als je een foto van het eindresultaat achterlaat op onze Facebookpagina of tweet naar @GirlzNL! Veel succes!