spinnen doodmaken

Om deze reden moet je spinnen nóóit doodmaken in je huis

Bij het idee dat er een spin door je woonkamer kruipt, krijg je al de kriebels. Het liefst wil je de spinnen in je huis meteen doodmaken met een stofzuiger of wc-papiertje. Dit kun je alleen beter niet meer doen… Creepy!

Spinnen doodmaken

De achtpotige beestjes zijn niet onze beste vriendjes. We willen ze daarom ook zo snel mogelijk ons huis uithebben. Het is alleen een erg slecht idee om ze dood te maken. Het doodmaken van spinnen zorgt voor nóg meer spinnen in je huis, vertelt spinnenspecialist Koen Van Veer aan VTM Nieuws. Spinnen eten andere insecten op en als je spinnen doodmaakt, worden zij voedsel voor andere spinnen. Als er meer voedsel is, leggen spinnen meer eitjes. En dan kun je zelf al raden wat er gebeurt: nog meer spinnen in je huis.

Superlieve beestjes

Maar, er is helemaal geen reden om je druk te maken over spinnen in je huis. Volgens de spinnenspecialist zijn spinnen superlieve beestjes en doen ze niemand kwaad. En dan nog even over het fabeltje dat er in de herfst meer spinnen in je huis zitten: dit is niet waar. Er zijn niet méér spinnen in je huis, maar je ziet ze gewoon wat meer. ‘Ze zitten er altijd, maar in de herfst gaan ze op zoek naar een vrouwtje.’ Dan zie jij ze dus wandelen. Aha!

Beeld: Westend61, Getty Images / Bron: cosmopolitan.nl  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen