Ik heb het idee dat mijn oma het leven van mijn moeder, mijn broertje en mij wil bepalen. Voorbeeld: van mijn moeder mag ik best uitgaan, ook al ben ik pas dertien, maar mijn oma verbiedt het.

Ook mag mijn broertje van haar niet bij vriendjes eten. Mijn moeder probeert het goed te maken door hem toch bij vriendjes te laten eten en mij naar schoolfeesten te brengen (wat ik van mijn oma eigenlijk ook niet mag) maar alsnog zit het me dwars. Ik durf er niet over te praten, want toen ik laatst vroeg waarom ze zo deed, sloeg mijn oma me met een kam. Kunnen jullie alsjeblieft helpen? Soms zie ik het helemaal niet meer zitten. Ik heb het gevoel dat mijn oma mijn jeugd aan het verpesten is. En mijn moeder heeft bijna niks meer over ons te zeggen. Door al dit gedoe gaat het ook superslecht met mij op school. Ik vind het zo echt niet meer leuk. Miley

Blijkbaar woont je oma bij jullie thuis en waarschijnlijk heeft ze, toen jullie nog veel kleiner waren, ook vaak voor jullie gezorgd. Daardoor heeft ze het gevoel dat ze medeverantwoordelijk is voor jullie opvoeding. Maar dat is ze natuurlijk niet, ook al mag ze over sommige dingen best haar mening geven. Praat er eens met je moeder over. Als zij weet hoe moeilijk het voor jou is, kan zij misschien eens met je oma gaan praten en duidelijke afspraken maken over waar zij zich wel en waar ze zich niet mee mag bemoeien.

Lees ook: Laat thuiskomen: haal je ouders over