Het is weer vrijdag de dertiende! Zwarte katten worden vermeden en iedereen loopt met een grote boog om ladders heen. Veel mensen zijn op hun hoede vandaag. De passagiers die vandaag met Finnair van Kopenhagen naar Helsinki vliegen, zijn helemaal niet bijgelovig. Het nummer van de vlucht is namelijk 666 HEL! Zou jij het aandurven om vandaag met 666 HEL te vliegen?

666 HEL
Het vliegtuig dat deze mensen naar Helsinki moet brengen heeft namelijk vluchtnummer 666. Nu zal je wel denken waarom is 666 zo bijzonder? Nou, volgens de Bijbel is 666 het getal van de duivel en het kwaad in de mens. Daar word je niet heel blij van. Wat de passagiers waarschijnlijk ook niet weten, is dat Helsinki wordt afgekort tot HEL. Krijg je het al een beetje warm? En als allerlaatste heeft Finnair als één van de weinige vliegmaatschappijen een rij 13 in het vliegtuig. Creepy!

Let’s fly!
Is dit allemaal toeval? Piloot Juha-Pekka Keidasto, die vandaag het vliegtuig naar Helsinki zal brengen, zegt dan ook dat deze vlucht ‘een grap onder de piloten’ is. Misschien moet iedereen die aan boord gaat voor de zekerheid een klavertje 4 meenemen voor een beetje geluk?!