Ik ben een meisje van 13 en ik word gestalkt door iemand van 18! Ik ken hem van vroeger en nu stuurt hij me heel de tijd berichtjes op Insta, app’jes, en Skype-berichten. Hij wil ook altijd met me cammen. Ik vind dit echt niet leuk!

Mijn vriendinnen zeggen ook dat het gevaarlijk is. Hij is meerderjarig en ik niet en elke keer als we (tegen mijn zin) aan het cammen zijn, zegt hij wel tien keer: ‘Je ben zo cute en ik wou dat je een paar jaar ouder was. Ik wil met je kussen en ik wil op je wachten tot je volwassen bent.’ Maar ik wil dat helemaal niet. Ik wil dat hij mij zo snel mogelijk gerust laat! Wat moet ik doen?

Waarom reageer je op zijn berichten en ga je tegen je zin met hem cammen? Daarmee geef je hem alleen maar zijn zin. Hij krijgt de aandacht die hij graag wil. Blokkeer hem en reageer niet op zijn verzoek als hij met je wil cammen. Zwijg hem dood, dan is de lol er voor hem snel af. Als hij dan nog niet stopt, zeg dan tegen je ouders wat er gebeurt. Dan kunnen zij ingrijpen en hem duidelijk maken dat ze naar de politie zullen gaan als hij niet ophoudt met jou lastig vallen. Bewaar ondertussen alle berichtjes die hij je stuurt. Als hij echt vervelend wordt, kun je met dat bewijs echt naar de politie gaan. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Dronken vriendin