Je bikini kan weer uit de kast! Hoog tijd dus om de strijd aan te gaan met alle overtollige haartjes op je lichaam. Zo kun je deze zomer met een glad en zacht zomerlijf richting strand.

Scheren
Gebruik tijdens het scheren een beetje shampoo of scheerschuim of -gel, dan glijdt het mesje makkelijker over je huid. Scheren kan trouwens ook met een ladyshave, een elektrisch scheerapparaat.
Geschikt voor: benen, oksels en bikinilijn.
Voordeel: het is supersnel en makkelijk. Met een scheermesje zijn je benen in vijf minuten glad!
Nadeel: je kunt last krijgen van jeukende stoppeltjes en ingegroeide haartjes. Ook droogt de huid sneller uit.

Ontharingscrème
Verdeel de ontharingscrème gelijkmatig over je huid, laat het vijf tot tien minuten intrekken en spoel het er dan weer zorgvuldig af.
Geschikt voor: benen en oksels. Er is ook ontharingscrème voor de gevoelige delen, voor je bikinilijn bijvoorbeeld. Vraag ernaar bij de drogist.
Voordeel: het is snel, makkelijk en pijnloos. Daarnaast heb je minder kans op wondjes en sneetjes zoals bij scheren.
Nadeel: het vermindert je lekkere bruine kleurtje in de zomer. De crème haalt namelijk niet alleen de haartjes, maar ook de huidcellen aan de oppervlakte weg. Daarnaast stinkt het behoorlijk.

Tip: smeer wat ontharingscrème op een stukje huid en laat het daar 24 uur zitten. Geen allergische reacties? Dan kun je het spul rustig gebruiken. Gebruik nooit ontharingscrème als je wondjes hebt!

Harsen
Een beetje gedoe is het wel: harsen. Je moet de harde of vloeibare hars eerst in een pannetje opwarmen. Smeer daarna een laagje warme hars op je benen. Bij harde hars stolt het binnen een paar seconden en kun je het er zo aftrekken. Bij vloeibare hars verwijder je het met een papierstrip. Handiger zijn de harsstrips. Je hoeft ze niet op te warmen, even warm wrijven tussen je handen is voldoende. Je legt ze op je huid en met een flinke ruk trek je alle haartjes mee.
Geschikt voor: benen, oksels en bikinilijn.
Voordeel: bijna vier weken geen last van irritante stoppeltjes!
Nadeel: harsen is behoorlijk pijnlijk! Maar wie mooi wil zijn…

Epileren
In een epilady zitten allemaal kleine pincetjes die zelfs de kleinste haartjes er uittrekken. Je benen worden er dus súperglad van.
Geschikt voor: benen. Heb je een lage pijngrens dan kun je ook je oksels en bikinilijn doen.
Voordeel: echt alle ongewenste haartjes zijn weg en lang ook! Je benen zijn zo’n vier weken lang mooi glad.
Nadeel: epileren doet zeer, zeker de eerste keer. Maar na een tijdje gaat het beter, want als je het bijhoudt hoef je alleen nog maar een paar haartjes te epileren. Je moet er gewoon even doorheen.

Lees ook: 18 bikini struggles die elke girl herkent