Op een middag vroeg mijn buurmeisje/vriendin om te gaan paardrijden. We hebben allebei een paard dus konden we een buitenrit maken.

We galoppeerden langs een sloot en zagen daar een meisje. Het was een donker meisje en we zagen niet precies wat ze deed. Toen we even een pauze hielden (ongeveer vijfhonderd meter verderop) zagen we een donkere auto stoppen bij het meisje. We zagen niet precies wat er gebeurde, maar toen we er teruggingen was ze weg. Zodra we thuiskwamen hebben we het direct aan onze ouders verteld, maar die wilden het niet echt geloven. Wat moeten we nu doen? Toch de politie bellen of niet?
Twee paardengekken

Natuurlijk hoeft er niets aan de hand te zijn… Misschien had het meisje een lekke band en zat ze te wachten tot ze werd opgehaald. Maar als je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal in orde is, kan het nooit kwaad om de politie te bellen. Wanneer er echt iets ergs is gebeurd, is elke tip welkom, zelfs als het al een poosje geleden is. Als je toch nog twijfelt, kun je altijd nog op www.politie.nl kijken. Daar staan alle aanhoudingen en opsporingsberichten van de politie, maar ook een overzicht van vermiste personen. Je kunt dan kijken of er iets tussen staat dat misschien te maken heeft met dat meisje. Het is in ieder geval goed dat jullie opletten en nadenken over wat jullie hebben gezien.