Heb jij al vakantieplannen voor dit jaar? Misschien ga je met vriendinnen weg, of mag je van je ouders een vriendin meenemen. Superleuk, maar als jullie een week (of langer) samen zijn, is de kans op ruzie wel iets groter. Met deze tips blijft het de hele vakantie gezellig.

Waarheen?
Als jullie nog moeten boeken, is het slim om samen de bestemming te kiezen. Wil jij het liefst alleen maar op het strand liggen, terwijl zij ook wat van de cultuur wil zien? Tja, dan zul je er niet aan ontkomen om ook een dagje cultuur te snuiven. Helemaal niet erg, want ook dat kan superleuk zijn. Het is wel belangrijk dat jullie een bestemming kiezen waar voor jullie allebei iets leuks te doen is.

Money
Met hoe meer meiden je op vakantie gaat, hoe sneller je dit probleem zult tegenkomen: money! Als één van je vriendinnen een dikke bijdrage krijgt van haar ouders, terwijl de rest keihard moet werken om de reis bij elkaar te sprokkelen, kan dat problemen opleveren. Ook hiervoor is altijd wel een oplossing te vinden: boek een goedkopere reis, ga bijvoorbeeld met de bus, of kies voor een land dat wat goedkoper is. Bespreek ook wat jullie budget voor op vakantie is. Kunnen jullie bijvoorbeeld iedere dag uit eten, of zal er ook zelf gekookt worden?

Leuke dingen doen
Op vakantie wil zij graag dat kasteel bezoeken, terwijl jij liever shopt in de dichtstbijzijnde stad. Vakantie draait om having fun. Spreek af dat jullie allebei een keer mogen kiezen wat jullie willen doen. En ga ook zonder klagen mee als het 'haar' dag is. Je zult zien dat het hartstikke gezellig wordt. Als je met een groepje bent, kun je misschien zelfs een dagje opsplitsen, maar laat nooit iemand alleen.

Bijna ruzie
Komen de eerste irritaties naar boven? Erger je niet in stilte, maar praat erover met elkaar.

Have fun
Het allerbelangrijkste: relax and have fun! Lang niet alle vriendinnen krijgen ergenissen op vakantie. En juist door er van tevoren even bij stil te staan, zorg je ervoor dat jullie vakantie onvergetelijk wordt!