Overgang

Ik denk dat mijn moeder in de overgang zit, want ze is de laatste tijd enorm prikkelbaar en dat zorgt vaak tot irritaties.

Ik denk dat mijn moeder in de overgang zit, want ze is de laatste tijd enorm prikkelbaar en dat zorgt vaak tot irritaties.

Ik weet niet wat ik kan doen. Erover praten is bij ons thuis vrij lastig, omdat ik niet echt mijn gevoelens kan uiten zonder dat ik rare reacties krijg.

De periode rond de overgang (menopauze) is voor volwassen vrouwen bijna hetzelfde als de puberteit voor meisjes. De hormoonhuishouding raakt in de war en vrouwen reageren soms emotioneel of prikkelbaar. Daarnaast slapen ze vaak slecht en kunnen ze op de gekste momenten een ‘opvlieger’ krijgen. Dan krijgen ze het opeens heel warm en gaan ze heel hard zweten. Net zo lastig dus als de puberteit. Als er geen andere reden te bedenken is waarom je moeder zo reageert, dan kun je haar buien het beste negeren. Net zoals jij op zo’n moment het liefst met rust gelaten wil worden, zo wil je moeder ook even geen gezeur aan haar hoofd. Die bui gaat vanzelf weer voorbij. 

Lees ook: 12 leuke dingen om te doen met je moeder
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen