Ik heb laatst de film Paranormal Activity gekeken en ik durf nu ’s nachts niet meer te slapen omdat ik bang ben dat er elk moment wat kan gaan gebeuren.

Ik hoop dat jullie weten hoe ik hier vanaf kom, want ik vind het echt supervervelend omdat ik zo weinig slaap krijg de laatste tijd. Kunnen jullie helpen? Een bang meisje

Paranormal Activity is inderdaad een redelijk heftige horrorfilm die bovendien wordt voorgesteld als een documentaire. Als je dat niet weet, zou je kunnen denken dat alles in die film echt is gebeurd. En dat verklaart waarom jij ’s nachts zo bang bent. Net als elke andere horrorfilm, is ook Paranormal Activity niet echt gebeurd. Sowieso, elke film of zelfs sommige documentaires die je op tv of in de bioscoop ziet, heeft een deel dat in scène is gezet. Zelfs al lijkt het alsof je er zelf middenin zit – dat is dan te danken aan een goede regisseur en goed camerawerk – er staat altijd een heel team mensen omheen dat ervoor zorgen dat jij die beelden kunt zien. Als iemand met een mes uit de kast springt staat daar een cameraman bij om het in beeld te brengen, een geluidsman om het gegil op te nemen en een regisseur die op het juiste moment ‘cut’ roept. Het kan dus nooit echt zo eng zijn als het lijkt, bedenk dat als je niet kunt slapen. Bij jou in huis zitten geen geesten, dat verbeeld je je alleen maar en daarmee maak je jezelf onnodig gek.

Lees ook: 8x scary movies