Ik wil mijn nicht zijn. Dat heb ik altijd al gewild. Ze is (in mijn ogen) helemaal perfect. Ze heeft enorm veel vriendinnen, heeft vaak vriendjes en ziet er altijd leuk uit. Ik baal hier echt van.

Ik heb ook wel vriendinnen, jongensvrienden en loop er absoluut niet als een zwerver bij, maar zij is gewoon…mijn absolute voorbeeld. Ze drinkt soms ook alcohol, ik niet (mijn ouders vermoorden me). Ze gaat vaak uit en ik ga alleen naar een feestje als school ze organiseert. Ze is één jaar ouder dan ik, ze heeft een perfecte lach, staat altijd leuk op foto’s, heeft een normale lengte en zit met voetbal in B1. Ik lach raar, heb een beugel, ben best lang en zit in C2. Help.

In jouw ogen is jouw nicht perfect, maar als je dat tegen haar zou zeggen, zou ze waarschijnlijk zeggen dat ze altijd raar op foto’s staat, dat ze veel te klein is, dat het haar nooit lukt om een écht leuk vriendje te vinden en dat ze de slechtste speler van het hele voetbalteam is. Het leven van een ander lijkt soms perfect, maar dat is het zeker niet. Ook zij staat soms onzeker voor de spiegel omdat ze zichzelf te dik vindt, omdat ze pukkels heeft of van zichzelf vindt dat ze er totaal niet uitziet. Wees gelukkig met wie je bent. Over een jaar ben jij van je beugel af, ga je vanzelf een voetbalniveau omhoog en komen ook de uitnodigingen om uit te gaan binnen. Jouw tijd komt eraan en heus: jij bent minstens zo leuk als zij!

 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: