Ik wil even alle meiden die pesten vragen of ze daar alsjeblieft mee op willen houden. Ze begrijpen gewoon niet wat pesten allemaal voor gevolgen kan hebben. Je kunt daardoor iemands hele leven ‘verpesten’.

Ik heb een paar jaar geleden ook een jongen uit mijn klas een beetje gepest omdat diegene nogal apart was (hij was de nerd van de klas). Ik was toen (voor het eerst in mijn leven) best populair en ik had best veel vrienden (die mij nu trouwens bijna allemaal hebben laten vallen). Later ging ik naar een andere school en daar werd een jongen uit mijn klas heel erg gepest. Ik deed er niet aan mee, omdat ik daar zelf helemaal niet populair was en best verlegen. Daarbij werd ik zelf ook af en toe gepest en ik kan je vertellen; daar word je dus echt niet blij van. Nu heb ik er heel erg veel spijt van dat ik die jongen (van m’n eerste school zeg maar) heb gepest. Dus meiden; stop alsjeblieft met pesten en help degene die gepest wordt. Als je gepest wordt, probeer de pesters dan te negeren of ga met iemand praten. Nu heb ik een leuke klas en ik word niet meer gepest gelukkig. Hoe het met die jongens gaat die gepest werden/worden weet ik niet, maar ik hoop dat het met hen ook beter gaat. En ja, ik weet dat dit heel vaak gezegd wordt (niet pesten!) maar ik hoop heel erg dat de girlz die pesten mijn Wijze Raad opvolgen, en er dus mee STOPPEN!!! Soof

Moeten we daar nog iets aan toevoegen? Nee toch?! Een wijze raad van iemand die ervaring heeft als pester én als slachtoffer! Dank je wel Soof. Hopelijk volgen veel girlz jouw advies op!