Op de fiets, als we naar school toe rijden, komen we soms een jongen met zijn vrienden tegen. Hij roept dan dingen als kutwijf, en hij tuft op ons.

Ook probeert hij je tas van je rekje af te gooien, wat een keer gelukt is. Het is nou niet supererg, maar we willen graag dat het stopt. Hij zit bij ons op school dus we twijfelen of we het tegen de mentor moeten zeggen. Wij vinden hem heel flauw en dom dat hij het leuk vindt zulke dingen te doen. Hebben jullie misschien een betere oplossing?
Anoniem en Anoniem

Natuurlijk moet je het melden op school. Het mag dan nog zo flauw en kinderachtig zijn, als je dit blijft negeren, krijgen die jongens het idee dat ze kunnen doen wat ze willen en voor je het weet gebeuren er veel ergere dingen. Niemand heeft het recht om jullie uit te schelden, om op je te spugen of je op andere manieren te pesten. De school is ook verantwoordelijk voor de dingen die gebeuren terwijl de leerlingen op weg van en naar school zijn. Daarom is hetΒ  belangrijk om dingen te melden die in die tijd gebeuren. School kan dan de jongens aanspreken op hun gedrag of andere maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat dit stopt. Want dat is wel nodig. Laat het dus niet uit de hand lopen, maar meld het op school!